A kilenc női archetípus: a Feleség – meditáció nőknek Szilasi Mártival

4000 Ft

Category:

Description

A kilenc női archetípus: a FELESÉG

A 2017. szeptember 30-i meditáció felvétele.

Meditáció csak nőknek!

Ennek az archetípusnak nagyon erősen két arca van. Az egyik egy elköteleződött boldog feleség, a másik a fájdalomban elmerült asszony. Ez valójában a nőnek a házasság utáni vágyát testesíti meg. Ha pl egy ilyen erős archetípusú nőnek nincs férje, akkor úgy élheti meg, hogy ez fogyatékosság neki. A házasságra vágyó nőt az élettársi viszony nem elégíti ki. A törvényesség az, ami számára fontos és kielégítő, presztízs . Fontosak a külsőségek, templomban kötettett házasság stb. Az esküvő napján boldog, hisz számára ez a legfontosabb. Ennek a típusnak a társadalmi támogatottsága nagyon nagy. A mai társadalom csökkent értékűnek tekinti a nem férjhez ment nőt. Az archetípus jellemzői: hűséges, kitartó, állhatatos, minden nehézség ellenére kitartson a férje mellett. Jóban, rosszban. Ha ez a minőség hiányzik egy nőből, akinek tiszavirág életű kapcsolatai vannak, nem tud elköteleződni, vagy soha nem is megy férjhez. Ha ez a minőség nincs meg egy nőben, akkor alapvetően fontos rész fog hiányozni a házasságból. A házasságkötés több, mint egy esemény, melynek szakrális ereje van, ahol a feminin és masculin intrapszichés egységet hoz létre. Maga a teljesség érzése és annak a szimbóluma, férfi és nő szövetségének hivatalos elismerése. Minden nőben úgy 30 éves kora környékén kialakul egy belső vágy a férjhez menésre. Ezt tudatosan ki lehet munkálni, ha hiányzik és kell hozzá egy tudatos döntés, hűség vagy a szabadság kérdése.

A földi feleség archetípusát könnyű megismerni, a legszebb a házasságkötés napján. Az okoz neki örömöt, ha férjét helyezheti a középpontba. Vannak ezek között olyan nők, hogy amellett, hogy mintafeleségek, nagyasszonyos jelleget is öltenek.

Kiskorukban e típusú nők azt játsszák, hogy feleségek lesznek, vagy már az, aki ebédet főz. Ezen típusú nők szülei általában tekintélyelvű apa, és kiszolgáltatott anya,aki nem képes megvédeni a gyermekeit. Rossz családi modellből azonban a kivezető út a házasságkötés.

Tini korban akkor érzi jól magát, ha állandó udvarlója vagy párja van. Nagyon fontos neki, hogy a párja vki legyen és lehessen vele dicsekedni. Érzelmi biztonságra van szüksége. Vannak, akik már 18 év körül férjhez mennek, ezzel bebiztosítva magukat. Ha nem sikerük a középiskolai kapcsolat, vagy házasság, az egyetemi évek alatti teljesítmények is arról szólnak, hogy jól férjhez menni.

Ezen nők életében a munka nem olyan fontos, mint a feleség szerep. Hiába sikeres, vagy teszi jól a dolgát, ha nincs férjnél nem boldog. Ezen típusú nők alárendelik magukat, a munkát a kapcsolatnak. Ezen típusú nők életműve a házassága.

Nagyon ritkán fordul elő, hogy e típusú nőknek van női barátjuk. Általában a párjukkal vannak mindig,és vele szeretnek mindent csinálni. A független nőt riválisként tekintik. Lenézik. Ha barátkozásra kerül sor egy másik párost választ, ahol a nőt inkább szövetségesnek érzi, mint barátnak.
Férfiakkal való kapcsolatát nézve, csak a sikeres férfiak hatnak rá. Általában olyan férfiakra bukkannak, akik félősek, éretlen kisfiús, mert vele biztonságban lehet,hisz ennek nincsenek barátai. Azonban a pénzes, hatalmas férfiak hajlamosak egyik nőtől a másikhoz menni, amit persze nehezen viselnek a feleségek. A bölcs feleség sokszor azonban el is kerüli balhézást. Ennek hozományaképp boldogtalan lehet, hisz a beteljesülés érzése elmarad és csalódott lesz.
Szexualitását tekintve elfogadja, hogy a házasság része. De sokszor úgymond kötelességből szexszel. Sokszor elmarad az orgazmus megtapasztalása, ami később, az évek alatt változhat.

Az esküvője napja számára a legfontosabb nap. Ezen nők boldogsága azon múlik, mekkora jelentőséget tulajdonít a férj a házasságnak. Mennyire hűséges a férj, és mennyire ismeri el a feleségét. Ha nem sikerül a házasságuk, sem gondolnak válásra. Ha a férj beleszeret egy másik nőbe, sem akarják felbontani a házasságot, eltűri inkább. Ha egy ilyen erős archetípus nő mégis válik, az maga a pokol. Fájdalom, gyász, düh, bosszú.
A gyerekeivel való kapcsolatban is némi anyai típus érződik, bár ha döntenie kell férj vagy gyerek mellett, a férjet választja.
Idősebb korában, hogy mennyire boldog, azt a házasság sikeressége vagy sikertelensége jellemzi. Azok a az ilyen típusú nők, akik nem mentek férjhez,vagy özvegyek lettek,elvált nők szerencsétlen öregedő nők lesznek .Az élet derekán a házasságok veszélybe kerülhetnek, ha pl a férj egy másik nő fele kacsintgat. Ilyenkor féltékenység,gyűlölet bosszúállás lehetséges.

Késői években, ha e típusú nők egyedül maradnak, magányossá válnak és a legnehezebb életszakasszá válik neki az életminősége, azon múlik, hogy másik részeit mennyire tudta integrálni. Milyen anyagi helyzetben maradt. Vannak szerencsések, akik párjukkal lépik át az öregség küszöbét.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “A kilenc női archetípus: a Feleség – meditáció nőknek Szilasi Mártival”

Your email address will not be published. Required fields are marked *